Vraagstuk

Hoe kunnen wij als online supermarkt de beste shopervaring bieden?

Een groeiend bedrijf met een duidelijke visie: producten van Nederlandse bodem dichterbij de consument brengen. En deze visie sloeg aan. De vraag naar biologische en eerlijke producten blijft groeien en het succes van Hofweb is niet onopgemerkt gebleven. En hun grootste fans? Dat zijn hun klanten zelf.

Om deze groei te blijven stimuleren en te blijven ontwikkelen, kwam Hofweb bij Index terecht. Het was tijd voor vernieuwing binnen de winkel-omgeving van deze online supermarkt. Hun wens? Een Progressive Web Application (PWA). Gemakkelijk mobiel te bereiken en het gevoel van een app. Met als doel om alle (terugkerende) klanten een zo efficiënt mogelijk en gemakkelijke winkelervaring te bieden. Want een blije consument, is een blije ondernemer.


Gemakkelijk

Een prettige winkelervaring dankzij de op maat gemaakte PWA van Hofweb. Het is namelijk multifunctioneel. Het is zowel inzetbaar als een mobiele app en een website. Zo is er voor elke gebruiker een optimale ervaring.


Lokaal

Puur, vers en dichtbij. De producten van Hofweb komen o.a. uit de Flevopolder, het hart van biologisch boerend Nederland. En dat allemaal online. Zo bieden zij elke week weer een breed scala aan verse producten aan hun klantenbestand.


Unieke aanpak

Bij Hofweb hoef je je geen zorgen te maken. De hele week door ben je in staat om jouw winkelwagentje, waar dan ook, te vullen met alles wat je nodig hebt. Zo kun je op je gemak en op jouw moment boodschappen doen.

Ondersteuning op
de werkvloer
01

De winkelomgeving van Hofweb is uniek. Er is er geen één zoals zij. Van design tot aan uitvoer, het is helemaal naar de wensen van de doelgroep gebouwd. We leerden de back-end kennen en bouwden daarop voort om het nieuwe jasje te voorzien van alle technische benodigdheden voor een soepel en goedwerkend proces.

We noemden het al eerder: hun webshop is niet de dagdagelijkse online shop die je tegenkomt op het wereldwijde web. Hofweb werkt namelijk met verschillende regio’s en al hun producten zijn regionaal gebonden. Woon je in Limburg, dan wil je de producten uit die regio zien en niet die uit Friesland. Op deze manier zit de webshop vol met afhankelijkheden waar zowel Hofweb als Index rekening mee moet houden. Daarom zorgden we voor een duidelijk plan waarmee we aan de slag konden.

Hofweb’s eigen Progressive Web Application02

Het was tijd voor een volgende stap binnen Hofweb. Het idee sloeg aan en de behoefte aan lokale en verse producten is groot. Ze wilden uitbreiden en dan vooral groeien in het aanbod in andere regio’s.

Heb je besteld? De dag na de bestelling, gaan de boeren de bestelde groenten oogsten. Dit proces moest in de webshop tot in de puntjes worden uitgewerkt. Het logistieke proces is een uitdaging en daarom hebben zij verschillende hubs om iedereen te voorzien van hun producten. Hun droom? Overal in Nederland verse en lokale producten te leveren.

Om dit te bewerkstelligen, moesten ze vernieuwen. Door ontwikkelen en kijken waar de mogelijkheden lagen. In dit geval betekende vernieuwen dat de webshop een nieuw jasje kreeg. Een PWA jasje om precies te zijn. Slim, want een PWA kent veel voordelen. Zo kan de shop als App worden gebruikt maar benut het alle functionaliteiten van de browser. Updates zijn dan ook geen probleem. Denk verder aan een groot bereik, want het is bereikbaar via computers, mobiele telefoons en tablets. Een ander groot pluspunt is de sterke performance, doordat veel gegevens al worden opgeslagen op het apparaat van de gebruiker, wordt de snelheid en de ervaring van het terugkerende bezoek enorm verhoogd.

Gaan voor
kwaliteit
03

Dankzij het partnership en het vertrouwen in elkaar, zijn we in staat om mooie en goed werkende eindproducten neer te zetten. Wanneer de fundering goed zit en elke stakeholder doet waar hij goed in is, kun je stappen maken. Zoals Hofweb het omschrijft: “wij vinden het fijn dat Index de lead neemt en meedenkt in hoe we het best te werk kunnen gaan. Want onderaan de streep wil je de beschikbare tijd zo efficient mogelijk inzetten. Wij hebben een idee en Index voert het uit. Daarin vullen we elkaar aan.”

Er staan verschillende nieuwe features op de planning, bijvoorbeeld het beheren van retouren. Want hoe fijn is het, als klanten zelf hun retouren kunnen beheren via de webshop. We gaan in gesprek en ontvangen een beschrijving, passend op een a4’tje en dan is het aan ons. Op basis van deze informatie maken wij een voorstel met prototypes. Zo weet iedereen gelijk hoe het eruit kan zien. Op basis daarvan kunnen we afstemmen hoe het dan ook daadwerkelijk technisch moet werken. Zo creëren we een duidelijke basis waarop we verder kunnen bouwen en de verwachtingen scherp hebben.

01 / 07

Vers en lokaal.
Direct van de boer.

Door boodschappen te doen bij Hofweb en draag je bij aan een eerlijke en groene manier van consumeren. En dankzij de nieuwe shop, is het concept voor iedereen beschikbaar. Wat zijn we blij dat we hieraan mogen bijdragen.

Productowner

Maarten van der Valk

Meer weten? Neem contact op