Vraagstuk

Hoe digitaliseren we
het hoger onderwijs?

Hogeschool Novi is de nummer één hogeschool op het gebied van hbo ICT. Samen gingen wij aan de slag met het digitaliseren van de volledige back-office. Om vervolgens EdHub te ontwikkelen; het meest krachtige Learning Experience Platform (LXP).

Een aantal jaren geleden is de overheid gestart met de pilot flexibilisering. Het doel hiervan was het ontwikkelen van een volledige digitale hbo-opleiding conform de hbo-regels. In de opleiding mogen vaste onderwijsprogramma’s losgelaten worden. Dit zorgt ervoor dat een opleiding vaak efficiënter is en studenten de opleiding sneller afronden. De gemiddelde student heeft een vrij korte spanningsboog, waardoor on demand werken voor hen vaak het beste werkt. Uiteindelijk leveren deze ontwikkelingen een verschuiving op van een digitaal leerplatform naar een Learning Experience Platform.

De toekomst van
digitaal leren01

Bij NOVI gelooft men in persoonlijke begeleiding en in het belang van leerstof op maat. Leren op een manier die bij je past: waar, wanneer en hoe je maar wilt. De student kan flexibel studeren en heeft toegang tot een brede catalogus met studiemateriaal.

Een complete studie binnen één portaal, oftewel flexibilisering door digitalisering. Vanuit deze gedachte is EdHub ontstaan; de Educatieve Hub.

Micro-learnings

Studenten vandaag de dag hebben korte spanningsboog. Hiervoor is microlearning een populaire en krachtige vorm van online studeren. Ideaal voor de huidige swipe- en scrollcultuur.

Sandboxes

Sandboxes zorgen voor een effectieve manier van werken doordat je de leerstof gelijk toe kunt passen. Dit kan door middel van een interactief coding platform.

Learning analytics

Studenten krijgen feedback op de ingeleverde opdrachten en daarnaast gelijk suggesties voor studiemateriaal en opdrachten op dit te verbeteren.

Integratie van studieboeken bibliotheek02

In de EdHub is BUKU geïntegreerd. BUKU is een studieboeken bibliotheek waar de student altijd en overal toegang tot heeft. Zie het als een Netflix voor studieboeken.

Hogeschool NOVI wil als onderwijsinstelling binnen de IT, met EdHub digitaal en op een innovatieve manier lesgeven. NOVI is dan ook de eerste hogeschool die een HBO-opleiding volledig digitaal mag aanbieden. Met de volledige intergratie met BUKU spelen zij in op de trend van flexibilisering.

Van Idee naar EdHub03

Allereerst is de gehele back-office van de Hogeschool gedigitaliseerd. De back-office bestaat onder anderen uit de planning, roosters en een content management systeem. Opdrachten kunnen digitaal ingeleverd en nagekeken worden. Vanuit de back-office kan men daarnaast de volledige opleidingen coördineren.

Studeren in
het donker
04

Learning on demand is een ontwikkeling die voor studenten steeds meer waarde biedt. Studeren doen zij op een zelfgekozen tijdsstip en vaak is dat niet onder reguliere werktijden. Het design van EdHub is daarom omgezet naar een dark UI. Dit geeft rust en maakt studeren in het donker aangenamer.

* Helaas heeft deze functie in EdHub nog niet het licht gezien en staat deze nog op de backlog.

EdHub als Learning
Experience Platform05

EdHub is neergezet als Learning Experience Platform. Een educatieve Hub met alle leerstof binnen één portaal en is ook mobiel goed te gebruiken. Daarnaast beschikt te EdHub over een competentiemanagementsysteem en een persoonlijk leerplatform voor de student. Het lesmateriaal en de studiesuggesties kunnen zo op de voortgang van de student aangepast worden.

01 / 04

 Fundament voor
intelligente oplossingen

De EdHub is de Hub voor educatieve oplossingen en zorgt voor een innovatieve manier van digitaal lesgeven. Het ontsluiten van digitaal lesmateriaal via één platform en binnen één portal.

Projectmanager

Maarten
van der Valk

Meer weten? Neem contact op