De 5 voordelen van maatwerk software!

Standaard software voldoet vaak niet precies aan de eisen van de klant. Software op maat zorgt ervoor dat alles precies gemaakt kan worden, zoals de klant dit wil. Om geen dubbel werk te hoeven doen, kan hier wel gebruikt gemaakt worden van standaard basis onderdelen. Maar wat zijn nu precies de voordelen van maatwerk software?

Makkelijk schaalbaar

Maatwerk is schaalbaar. Het wordt zo ontwikkelt dat het perfect aansluit bij de bedrijfsprocessen van de klant. Met maatwerk software kan je de beperkingen van standaard software voorkomen. De software sluit precies aan, waardoor bedrijfsprocessen niet meer aangepast hoeven te worden. Het aanpassen van standaard software of het toevoegen van extra functionaliteiten is vaak een dure optie.

Kosten zelf in de hand

De klant kan zelf bepalen welke functionaliteiten de maatwerk applicatie moet krijgen. Hierdoor heeft de klant zelf in handen wat de kosten van de applicatie worden. Doordat de wensen bekend zijn, bevat de applicatie geen overbodige functionaliteiten. Het voordeel hiervan is weer dat er niet onnodig betaald wordt. Daarnaast scheelt dit ook implementatie tijd en kan de applicatie sneller in gebruik genomen worden.

Toegespitst op de organisatie

Een maatwerkapplicatie heeft het voordeel dat er ieder moment aanpassingen gedaan kunnen worden. Dit is bijvoorbeeld nodig wanneer bedrijfsprocessen uitbreiden of veranderen.

Onderscheidend vermogen

De unieke werkwijze van de klant kan meegenomen worden in de maatwerkapplicatie. In deze applicatie kunnen allerlei unieke functionaliteiten gebouwd worden. Dit zorgt ervoor dat de klant uniek is en haar concurrentie voor blijft, terwijl dit bij een standaard software applicatie vaak niet van toepassing is.

Koppeling met andere systemen

Maatwerk software is in tegenstelling tot standaard software ook nog eens flexibel. De software kan eenvoudig gekoppeld worden aan andere systemen die de klant al in gebruik heeft. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de klant gebruik maakt van software van derden. Een standaard applicatie kan ook gekoppeld worden aan software van derden, maar met maatwerk kan de klant zelf bepalen welke koppelingen er gemaakt moeten worden.

Heeft u veel afwijkende wensen voor uw applicatie? Dan geven de bovenstaande voordelen genoeg reden om te kiezen voor het op maat laten maken van uw applicatie.