Waarom het een goed idee is om als bedrijf te investeren in een app!

Software waar je blij van wordt

Index software werkt met de visie ‘software waar je blij van wordt’. Software kan werk voor veel mensen makkelijker en efficiënter maken. Veel bedrijven vragen zich daarom af of een app zinvol is voor hun onderneming. Ons antwoord hierop is volmondig ‘ja’, maar wat maakt een app interessant voor uw onderneming?

Toename mobiel gebruik

Mobiel gebruik is steeds belangrijker geworden. Dit zorgt ervoor dat een website mobiel eigenlijk altijd goed moet werken. Het blijkt dat consumenten maar liefst 87% van hun tijd aan apps besteden, terwijl zij maar 13% van hun tijd aan mobiele websites besteden. Alleen deze cijfers geven al aan dat investeren in een app interessant is.

Een mobiele app biedt de mogelijkheid om uw klant beter te leren kennen, waardoor u kan inspelen op de behoeften en interesses van deze klant. Diverse functies zorgen ervoor dat u uw doelgroep op het juiste moment kan bereiken. Ratings en reviews in een app, geven daarnaast inzicht in de ervaring die een klant van een product of dienst heeft. De waardevolle informatie die over een klant ingewonnen kan worden, zorgt ervoor dat ook de binding met uw klant verbetert. Door het gedrag te analyseren, kan er namelijk goed ingespeeld worden op de wensen van de klant.

Door middel van een app kunnen klanten sneller en makkelijker informatie verkrijgen of aankopen doen. Betalingen doen gaat bijvoorbeeld simpeler via een app. Door middel van een stappenplan kan de klant eenvoudig betalen en binnen enkele minuten is het geld overgemaakt. Daarnaast zijn alle transacties overzichtelijk terug te zien in de app.

Het verbeteren van de service

Ten slotte is het voor bedrijven die een service aanbieden enorm handig om een app te gebruiken, waarmee afspraken ingepland en reminders verstuurd kunnen worden. Op deze manier optimaliseert u de service en versterkt u het imago van uw bedrijf.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op, maak gebruik van onze verblijvende bedrijfsscan en ontvang een volledige bedrijfsanalyse op maat.