Index Software lanceert digitaal leerplatform voor Hogeschool NOVI

Index Software heeft samen met Hogeschool Novi het leren en de daarbij behorende processen gedigitaliseerd en samengebracht in het meest krachtige digitale leerplatform: EdHub.

Hogeschool Novi

Hogeschool Novi is de nummer één hogeschool op het gebied van hbo ICT. Als onderwijsinstelling binnen de IT willen ze digitaal en op een innovatieve manier lesgeven. Novi mag als één van de eerste hogescholen van Nederland een hbo-opleiding volledig digitaal aanbieden. Het leren, de administratieve- en logistieke bedrijfsprocessen moeten hier natuurlijk naadloos op aansluiten. Vanuit deze visie is het leerplatform EdHub ontstaan.

Persoonlijke leerroute

De wereld van leren verandert razendsnel door de constant ontwikkelende digitalisering. EdHub biedt de mogelijkheid voor een student om te leren op een manier die bij hem/haar past: waar, wanneer en hoe ze maar willen. Dit kan door middel van tekst, video’s, infographics, podcasts en interactieve coding platforms. Vanaf de computer of onderweg op de mobiele telefoon. EdHub creëert voor elke student een persoonlijke leerpad, gericht op persoonlijke groei en resultaat.

De toekomst van digitaal leren

EdHub helpt je om je doelen te bereiken met slimme suggesties op basis van je leerprestaties, leermethoden en interesses. Het krachtige machine- learning- algoritme herkent patronen en kan daardoor handige voorspellingen doen. Heb je een specifiek droombaan? Vertel EdHub je carrièredoel, en het laat je precies zien waar je staat en welke carrièrestappen je nog moet nemen om je droom te verwezenlijken.

Met een multidisciplinair ontwikkelteam is Index Software van specificaties naar eindproduct gegaan. Gedurende dit proces zijn er diverse producten ontwikkeld.

Wat hebben wij precies ontwikkeld?

  • Multi-tenant E-learning Platform
  • Content Management System
  • Digitale toetsing en assessments
  • Opleidingscoördinatie boekhoudsoftware
  • Docentenportaal
  • Managersportaal­

Progressive Web App

De EdHub is ontwikkeld als Progressive Web app. Een PWA is een geavanceerde website die functioneert als app. Het biedt dezelfde functionaliteiten als een native app, zonder dat je iets hoeft te downloaden. Het voordeel hiervan is dat de PWA altijd up-to-date is, offline te gebruiken is en notificaties ondersteund. In de toekomst gaat Index Software in samenwerking met Novi ook bezig met het ontwikkelen van een native app van EdHub.

Eenvoudig cursussen ontwikkelen

Voor het ontwikkelen en beheren van cursussen is er een Content Management Systeem ontwikkeld. Docenten en content ontwikkelaars kunnen nu zelf eenvoudig cursusmateriaal schrijven, uitbreiden en publiceren.

Door de mogelijkheid om onderwijs digitaal en mobiel aan te bieden aan reguliere studenten en voor bedrijven, heeft Hogeschool Novi de afgelopen jaren een significante groei meegemaakt. Door het automatiseren van administratief werk vindt er onder anderen FTE-reductie en foutpreventie plaats. Ook wordt het werkplezier van de medewerkers aanzienlijk verhoogd.

Benieuwd hoe jij als bedrijf kan groeien, besparen of versnellen in samenwerking met Index Software? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We komen graag langs voor een bedrijfsanalyse.