Vraagstuk

Hoe kan BKV met software grip krijgen op de inkoopprocessen? 

BKV, dé specialist op het gebied van internationaal kraanverhuur en speciaal transport in heel Europa. Voor het leveren van hun diensten wordt veel samengewerkt met en ingekocht bij derden door heel Europa. Voor BKV gingen wij aan de slag met een inkoopsysteem om alle administratieve processen rondom het inkoopproces centraal te regelen.

Inzicht in alle inkooporders per project01

Het handmatig uitzoeken van alle inkoopfacturen kostte de administratieve medewerkers veel tijd. De wens van BKV was daarom om inzicht te krijgen in alle inkooporders per project. Eerder was men erg lang bezig met het uitzoeken, matchen en controleren van de inkoopfacturen die bij het betreffende project hoorden. Om efficiënter te werken, is het belangrijk dat het verwerken van inkoopfacturen sneller gaat. Dit zorgt voor een verbeterde en duidelijkere structuur tussen alle partijen.

FTE reductie

Het automatiseren van de administratieve processen levert tijdreductie op. Het verwerken van projecten en inkoopfacturen gaat eenvoudiger en sneller.

Hogere marges

Door inzicht te hebben in alle inkoopfacturen worden er minder snel fouten gemaakt en kunnen alle partijen de marges in de gaten houden.

Inzicht

Het management heeft als beheerder inzicht in de orders. Hierdoor kunnen zij medewerkers aanspreken op niet kloppende facturen of te lage marges.

Meertalig inkoopmanagement systeem02

BKV is één van de grootste kraanverhuurders van Europa en wil op een professionele en efficiënte manier het inkoopproces beheren. Het Inkoopsysteem zorgt ervoor dat die wens vervuld kan worden. Doordat BKV zich bevindt in verschillende Europese landen is het van belang dat er ook in meerdere talen met leveranciers gecommuniceerd kan worden. Het inkoopsysteem is daarom volledig meertalig.

01 / 05

 Inzicht door Inkoopsysteem

Kortom, het inkoopsysteem zorgt voor tijdreductie, doordat administratieve medewerkers binnenkomende facturen eenvoudig kunnen matchen aan lopende projecten. De inkoopmarges worden verhoogd en het management heeft inzicht in alle projecten van de medewerkers, waardoor zij tijdig kunnen bijsturen.

Projectmanager

Rick van de Kamp

Meer weten? Neem contact op