Vraagstuk

Hoe kunnen we door middel van automatisering de warenmarkt moderniseren?

De Markt Online is het grootste (online) marketingbureau voor warenmarkten in Nederland. In 2013 ontwikkelden we een website voor één klant van De Markt Online. Vandaag de dag is dit systeem doorontwikkeld tot een uitgebreid geautomatiseerd marketing platform voor diverse warenmarkten en standplaatsen door heel Nederland.

Een strategie om de markt weer aantrekkelijk te maken01

Veel marktkooplieden zien in dat ook zij met de tijd mee moeten gaan om het winstpercentage van hun onderneming te verhogen. De generatie die nog uit gewoonte naar de markt gaat, sterft langzaam uit. Warenmarkten zijn hierdoor genoodzaakt een andere strategie te hanteren, om de markt aantrekkelijk te maken voor jonge consumenten. Vanuit deze visie is het platform De Markt Online ontstaan.

Contentbeheer

Marktkooplieden kunnen door in te loggen zelf content in de vorm van aanbiedingen plaatsen op één of meerdere sites vanaf hun smartphone of computer.

E-mail automation

Wekelijks worden er geautomatiseerde nieuwsbrieven met weekaanbiedingen verstuurd. Op deze manier blijft de markt top-of-mind bij de consument.

Analytics

Iedere week een dag na de markt wordt er automatisch een mail verstuurd naar alle ondernemers. Hierin staan hun resultaten van afgelopen week.

Jouw aanbiedingen, pagina en resultaten
in één App
02

Iedere marktondernemer heeft binnen het Content Management Systeem een eigen pagina. Op de pagina kunnen zij zelf inloggen en hebben zij de mogelijkheid om hun profiel aan te passen en om aanbiedingen te plaatsen. Een marktondernemer is daarnaast vaak druk en bijna altijd te vinden op de markt, daarom is het voor hen van belang dat het systeem ook mobiel goed werkbaar is.

Bij het plaatsen van aanbiedingen kan de ondernemer meerdere weken selecteren. Dit zorgt ervoor dat de aanbiedingen automatisch in die weken geplaatst worden.

Wekelijkse aanbiedingen nieuwsbrief03

De aanbiedingen die de marktkooplieden plaatsen, worden wekelijks de dag voor de markt verstuurd in een nieuwsbrief. Naast de aanbiedingen wordt er in de nieuwsbrief een ‘ondernemer uitgelicht’ en worden er nieuwsberichten gedeeld. Alle informatie wordt automatisch vanaf de website gegenereerd.

Wekelijkse mail met websiteresultaten04

De Markt Online kan niet meten of de omzet van de marktkooplieden door de activiteiten is verhoogd, maar de resultaten van de acties kunnen wel gedeeld worden. Daarom wordt er wekelijks de avond na afloop van de markt een resultatenmail verstuurd naar alle ondernemers die zijn aangemeld bij de website.

01 / 05

Marketing Automation Tool

De Markt online is het enige (online) marketing platform gericht op warenmarkten dat voor iedere markt een unieke website heeft. Met het Marketing Automation Platform wil De Markt Online, warenmarkten populair maken onder jongeren door deze doelgroep te inspireren om naar de markt te komen.

Projectmanager

Dominique Duits

Meer weten? Neem contact op