Software op de Index manier

Wat dat inhoudt? Software waar je blij van wordt

Een bedrijf ontstaat niet zomaar. Het is net als een idee: ergens moet iets voorgevallen zijn waardoor je aan het denken wordt gezet. Zo ging het ook bij Index Software. Wanneer je steeds meer ervaring opdoet in de wereld van (bedrijfs)software en het ontwikkelen hiervan, merk je dat iedereen dit anders doet. Visie kan verschillen en dat is geen probleem. Tot je merkt dat je het op cruciale vlakken anders zou aanpakken. Dan weet je dat het tijd is om jouw idee en visie in de praktijk te gaan brengen.

Doelen stellen maakt je scherp en zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Ons doel? In 2023 meer dan 250.000 mensen te helpen hun dagelijks werk beter, efficiënter en met meer plezier te laten uitvoeren door slimme software oplossingen. Wij geloven namelijk dat mensen en bedrijven gelukkiger en gezonder kunnen werken door intuïtieve software.

Software waar je blij van wordt

We hebben het allemaal wel eens dat je denkt: dit kan beter, het is helemaal niet praktisch dat we dit zo aanpakken. Wanneer dit vaker gebeurt, gaan er radartjes aan het werk en een idee is geboren om deze ‘irritatie’ op te lossen. Dat is waar wij om de hoek komen kijken: om dit idee in de praktijk te brengen. Dat is waar wij energie van krijgen en blij van worden. Bij elke stap van deze weg stellen we onszelf de vraag: voldoet dit aan onze BLIJ-maatstaf? Dat betekent dat alles wat we maken en bedenken Beter, Lovend, Intuïtief en Juist moet zijn. Zo creëren we de (bedrijfs)software waar jij blij van wordt.

Van idee tot uitvoering

Hoe pakken we dat dan bij Index aan? We hebben onze eigen filosofie waarin we sterk geloven. En deze brengen we dan ook graag in de praktijk, zeker nu blijkt dat onze filosofie werkt en aanslaat. Heb je een idee of het gevoel dat processen sneller, beter en leuker kunnen? Dan maken we graag kennis om te kijken of we samen van start kunnen gaan. Eenmaal in de ontdekkingsfase zitten we met zijn allen om tafel om kraakhelder te krijgen wat jullie product is en waar jullie heen willen. Soms gaat dit in één sessie en soms heeft dat meerdere sessies nodig. Het belangrijkste is dat we alle informatie boven tafel krijgen om wireframes te maken om jullie oplossing visueel te maken. Wanneer we allemaal akkoord gaan met de productvisie kan het bouwen beginnen.

Software bouwen op onze manier

Maatwerk anno nu, dat is wat wij als team bewerkstelligen. Hoge kosten en een lange doorlooptijd zijn verleden tijd. Puur en alleen al omdat we in het begin de tijd hebben genomen samen om het idee uit te schrijven. Dit zorgt ervoor dat we precies weten welke modules we kunnen gebruiken uit ons eigen framework: de Index Core. Zo bouwen we alleen maatwerk voor de onderdelen waar dat echt voor nodig is.

Onze Core is een kwestie van slim gebruik maken van wat er al is. Binnen Index hebben we veel slimme koppen die deze software modules hebben ontwikkeld en constant blijven doorontwikkelen. Dit gebruiken we als basis voor maatwerk in verschillende systemen. Dit bespaart tijd en geld, waardoor we altijd op tijd en binnen budget kunnen leveren. De elementen die niet binnen de Core vallen, bouwen we zelf. Zo ontstaat er een hybride software product: maatwerk en confectie gecombineerd tot het ultieme softwareproduct dat jullie organisatie gezonder en gelukkiger maakt.

Meer weten over Index Software?

Zijn jullie toe aan de volgende stap in het digitaliseren van de bedrijfsprocessen? Of heb je een goed idee voor een nieuw digitaal product? Vertel ons over jouw bedrijf of idee en laat weten waarmee wij jou kunnen helpen. We nemen binnen één werkdag contact met je op om al jouw vragen te beantwoorden.

“We laten je graag zelf ervaren
wat de mogelijkheden zijn.”

Rick van de Kamp, Business Analist